Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Brugnoli, Carlo

Boek over genezing

Cora van Dijk

25-07-2019

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De vraag die in dit boekje centraal staat is: “Staat de gemeente van Christus er wel om bekend dat zij voor zieken bidt?” Carlo Brugnoli gebruikt een goede Bijbelse onderbouwing voor het antwoord op deze vraag. Toen Jezus op aarde was maakte het genezen van zieken duidelijk deel uit van Zijn werk. En het is immers de bedoeling dat wij navolgers van Hem zijn. Daarbij hoort dan ook het bidden voor zieken. Maar veel christenen zijn er niet mee bekend. Het tweede hoofdstuk brengt een stuk begrip, volgens de auteur is dat het begin van de vrijheid om voor zieken te gaan bidden. Het wordt toegelicht met voorbeelden uit de praktijk.

Hoofdstuk drie is zeer praktisch: hoe begin ik? Mooi uitgelegd, zodat niemand meer kan zeggen: het is niet voor mij. Maar ook handige tips voor wat je wel en niet moet doen. Zo zijn er mensen die heel vast het hoofd van de zieke vastpakken en sterk schudden. Brugnoli laat zien dat dit niet de bedoeling is. Respect voor de zieke staat voorop. Ook schreeuwen en tekeergaan is niet respectvol. Ik kan dit van harte met hem eens zijn.

Maar wat als de zieke niet geneest? Ook deze vraag komt aan bod. De auteur laat aan de hand van de Bijbel zien dat het een natuurlijk proces is dat de mens veroudert en moet sterven. Verder noemt hij een aantal redenen waarom er geen genezing plaatsvindt. Moeilijk, maar wel waar. Als ervaringsdeskundige (ik werd genezen van al mijn handicaps die ik had door de ziekte ms, maar niet van de chronische moeheid die daarbij hoort), weet ik hoe moeilijk het is hiermee om te gaan. Wat ik een beetje miste is de troost die we mogen hebben door uit te zien naar de nieuwe aarde, waar geen ziekte meer is. Ik heb geleerd dat we hier nog altijd in een onvolkomen wereld leven, waar gebrek en ziekte, armoede en onvolkomenheid realiteit van de dag zijn. Totdat satan geen invloed meer heeft moeten we daarmee leven.

Het boekje sluit af met een aantal vragen dat je helpt om over de onderwerpen na te denken. Bovendien hoort bij het boek hoort ook een vragenlijst die speciaal is samengesteld met het oog op gebruik in kringen en dergelijke. Deze is HIER te downloaden en biedt in combinatie met het boek een compleet programma voor bijvoorbeeld zo’n 5 à 7 avonden.

Het valt me weer eens op dat dunne boekjes vaak erg compleet zijn. Ook hier is dat het geval. Met 115 bladzijden word je aangemoedigd om bezig te zijn in de navolging van Christus om voor de zieken te bidden. Het boekje is het eerste deel uit een serie, de Impact serie van uitgeverij Iris. Zij hebben een link met de organisatie Jeugd met een Opdracht. Dit eerste deel maakt dat ik meer wil lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *