Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202283

Betoverend Toscane

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Berkelaar, Annemartien

Roman

Saskia Schouten

07-09-2021

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Heidi geeft elk jaar een beeldhouwcursus in Toscane. De groep cursisten in deze roman zijn zeven vrouwen van verschillende leeftijden. De zussen Tanja en Chloë zijn op zussenvakantie.

Anouk is aardig bedreven in beeldhouwen; zij heeft haar vriendin Margje meegenomen.

Baukje is aan rust toe maar ze wordt voor ieder wissewasje gebeld en geappt door haar ex-man bij wie haar zoontje tijdens haar afwezigheid verblijft.

Fenna heeft last van het legenestsyndroom en voelt zich overbodig. Ze wil graag buitenshuis werken maar haar man denkt daar anders over.

Suzan is onlangs weduwe geworden.

Het hele stel kan goed met elkaar overweg.

Chloë ontmoet een knappe Italiaan en de zussenvakantie wordt hierdoor anders want ze gaat regelmatig met Roberto uit. Ondanks dat ze ervan uitgaat dat het een vakantieflirt betreft, gaan ze beiden meer voor elkaar voelen. Maar dan komt de ex van Roberto op de proppen.

Dit is een lichtvoetige roman die zich afspeelt in het romantische Toscane.

Het bijzondere van deze roman is dat er geen hoofdpersoon is. Elke vrouw komt aan bod behalve Margje. Ze zegt af en toe wel wat maar over haar privéleven lees je niets. Het is interessant om te lezen hoe beeldhouwen in zijn werk gaat.

Het is een rustig voortkabbelend verhaal dat makkelijk wegleest, maar dat je ook makkelijk weg kunt leggen omdat er niet veel spanning inzit. Die komt pas aan het eind.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.