Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17111

Bestemming bereikt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Krommenhoek, Christa

Bundel columns

Cora van Dijk

15-08-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Christa is een vrouw met een ziek lichaam, maar een sprankelende geest. Zij heeft haar leven verwoord op haar weblog ‘Life of Chrisje’. Hiervan is er een aantal nu gebundeld in dit boek.

Chrisje laat zien dat het leven van een chronisch zieke vrouw niet saai is. Ze is transparant en eerlijk over de dalen. En in het leven van een zieke ontbreken toch ook de bergen niet, zo laat ze ons weten. Humor speelt een belangrijke rol in dit boek; relativerende humor. Een manier om positief te blijven, ook als het moeilijk is, of als de medische wereld je niet begrijpt. Wat vooral ook duidelijk naar voren komt, is haar liefde voor mensen. Voor familie en vrienden. En die heb je nodig, vooral als je chronisch ziek bent. Het geven van liefde is soms het enige wat je nog kunt doen als je lichaam niet werkt. En dan zie je wat belangrijk is. Niet alles wat je doet, maar wie je bent.

Ik denk dat veel vrouwen zich kunnen herkennen in wat Chrisje schrijft. Ook als ze niet ziek zijn. Dit is een boek met een lach en een traan. Haar stijl doet me een beetje denken aan de grote Toon Hermans. Naast haar eigen columns heeft ze voor dit boek prachtige citaten gebruikt, zoals “I may not bet here yet, but I’m closer than I was yesterday .”

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.