Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12096

Bestemming bereikt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vriens, José

Christelijke roman

Saskia Schouten

13-10-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Na een kortstondige vakantieromance blijkt de zeventienjarige Danella zwanger te zijn. Ze weet niet meer dan de voornaam van de vader van haar kind. Vijf jaar later ontmoet ze hem in het kantoor waar ze werkt. Hij blijkt echter een ernstig, gehavend gezicht te hebben als gevolg van een motorongeluk. Ruben herkent haar maar laat het niet merken. Danella herkent hem eveneens, maar wil het voorlopig niet laten merken. Als Ruben hoort dat Danella een kind heeft, denkt hij dat ze getrouwd is. Omdat hij ervan overtuigd is dat Danella hem niet herkent, vindt hij het een veilig idee om samen met haar de lunch te gebruiken tijdens wandelingen in de pauze.

Dan komt er een moment dat ze elkaar vertellen dat ze wel weten wie de ander is. Danella vertelt hem ook dat ze niet getrouwd is. Ze krijgen gevoelens voor elkaar maar Ruben denkt dat haar kind van iemand anders is.

De tweede verhaallijn gaat over de zus van Danella, Margje, die een relatie heeft met Lucas. Hij woont als enige zoon nog thuis bij zijn moeder die weduwe is. Ze wil hem niet kwijt en als ze verneemt dat Lucas en Margje volgend jaar willen trouwen, stuurt ze gemene roddels het dorp in met als gevolg dat de twee verdacht worden van diefstal.

Een boeiende, vlotlezende roman die ik moeilijk weg kon leggen. Ik vind het een stuk beter dan andere boeken die ik van deze auteur heb gelezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.