Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13008

De bediening en de brieven van Paulus

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Slagter, Hoite

Bijbelstudie

Saskia Schouten

25-01-2013

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In dit boekje krijgt de lezer een goed beeld van het leven van Paulus, van de reizen die hij maakte en de brieven die hij schreef. Het boek Handelingen wordt uitgebreid behandeld. Er wordt vermeld wie er met Paulus meereisden en wie er bij hem waren op het moment dat hij een brief schreef.

Paulus heeft een groot aandeel in het Nieuwe Testament. Van de in totaal 21 brieven heeft Paulus er 14 geschreven; van de 260 hoofdstukken in het Nieuwe Testament heeft Paulus er 100 geschreven, 72 in de Handelingentijd, en 28 daarna. We kunnen dus vaststellen dat Paulus in de openbaring van Gods Woord een grote plaats inneemt. Er wordt van uitgegaan dat Paulus de Hebreeënbrief heeft geschreven. Al vanaf het vroegste begin, gingen bekende schrijvers daarvan uit. In de brief staan allerlei Griekse uitdrukkingen en woorden die alleen door Paulus gebruikt worden. De schriftuitleg is ook op Paulus' manier.

Ook wordt Petrus aangehaald die gelijktijdig met Paulus reizen maakte. Er staat een voor mij verhelderende uitleg van de woorden die de Here Jezus tegen Petrus sprak: "Ik zal u de sleutels van het koninkrijk der hemelen geven..." (Matth. 16:19) In Handelingen 2 staat hoe Petrus deze sleutels gebruikt voor het Joodse volk en in Handelingen 10 en 11 gaat het om het openen van het koninkrijk voor heidenen.

Een goed informatief boekje voor de lezer die zich in de persoon van Paulus wil verdiepen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.