Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10033

Anaxia

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Verbrugge, Richard

Roman

Saskia Schouten

12-07-2010

3 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Frank Leopold is journalist bij dagblad "Hollandia". Hij ontdekt dat er op een bepaalde donderdag niemand in de wereld gestorven is. Na een artikel dat de hele wereld overgaat, komt hij tot de ontdekking dat er op die dag ook niemand geboren is. Ook deze gebeurtenis maakt hij wereldkundig. Dan blijkt dat er op die bewuste donderdag toch iemand geboren is: Anaxia, een meisje in Griekenland. Vanwege het unieke van de geboortedatum, wordt verondersteld dat ze misschien de teruggekeerde Messias is.

Ze wordt beschermd opgevoed en krijgt privéles van de beste leraren. Als ze twaalf is, krijgt Frank de gelegenheid om haar te interviewen. Tijdens het interview vindt er een dramatische gebeurtenis plaats...

Een vlotlezend boek, waar de bibliotheek het predicaat "christelijk " op heeft geplakt. Hoewel de Bijbel hier en daar wel ter sprake komt, vind ik het allerminst een christelijk boek. Er wordt hier een daar gevloekt en af en toe wordt er schuttingtaal gebruikt. Ook bevat het boek een seksscène die ik niet in een christelijk boek vind passen.

Desondanks vind ik het wel een niet alledaags verhaal met een open einde.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.