Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202337

Als het hart onrustig is

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jong, Joyce de

roman

Saskia Schouten

08-01-2022

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Moniek en Petra zijn tweelingzussen. Petra is getrouwd met Koen maar haar vurigste wens komt maar niet uit: zwanger worden.

Moniek worstelt met iets dat ze haar zus niet durft te vertellen. Petra merkt dat er iets aan de hand is en met moeite vertelt Moniek dat ze verliefd is maar dat het niet kan en mag. Petra vraagt zich af of haar zus verliefd is op een getrouwde man. Dat blijkt niet het geval te zijn.

Petra betrapt Moniek zoenend met een vrouw. Ze is helemaal van haar stuk gebracht en vaart uit tegen haar zus.

Vanuit haar opvoeding weet Moniek dat een homoseksuele relatie niet Gods wil is. Maar in de kerk van haar vriendin Susan hoort ze heel wat anders. Deze dominee baseert zich ook op de Bijbel. Wat is waar? Moniek heeft het er vreselijk moeilijk mee.

Deze bijzondere roman las ik in een adem uit. De auteur beschrijft realistisch over de gevoelens van Moniek, haar strijd vanbinnen, mag ze wel of niet met Susan door het leven gaan?

De auteur schrijft gevoelig en integer over dit onderwerp. Een must voor iedereen die hiermee te maken heeft, maar ook als je je meer in dit onderwerp wilt verdiepen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.