Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20226

Alles wat ik vinden wil

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Nicole Deese

roman

Diane Kooistra

10-05-2021

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Nicole Deese heeft al meer romans op haar naam staan, haar schrijfstijl is meelevend, romantisch en gevoelig. Haar geloof in God speelt een grote rol in de keuze van onderwerpen waar ze over schrijft. Alsof ze haar lezers wil bemoedigen.

Ze maakt hierbij gebruik van mooie zinnen:

“Liefde draait niet om onmiddellijke bevrediging. Waar het om draait, is dat je de reis aangaat. Dat je volhoudt. Over bergen en door dalen en dat je dat samen doet.”

Naast schrijfster is ze adoptiemoeder van een meisje uit China. Vanuit deze ervaring kan zij goed verwoorden wat het betekent om jouw leven in de wacht te zetten als je wacht op een voorstel of als een voorstel van een kindje niet verloopt zoals je verwacht. Dat er dan niet wordt geschreven dat je dan wel een ander kindje kunt krijgen, werd door deze lezer en adoptiemoeder gewaardeerd. Nicole Deese beschrijft deze gevoelens vanuit haar hart. Ik moest het boek op dat moment even aan de kant leggen. Het is spannend en ik hoopte dat het weer goed zou komen want ik ben van de hoofdpersonen gaan houden. Hoogstwaarschijnlijk door de open en eerlijke vertelstijl van de auteur.

De bergen en dalen in het verhaal zijn realistisch beschreven. Het is gelukkig geen verhaal waarbij de grootste dilemma’s die de hoofdpersonen tegenkomen in een paar alinea’s worden opgelost. Ze nemen en krijgen de tijd om beslissingen te nemen en geven elkaar ruimte.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.