Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16105

Alles is zinloos ...

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Graaf, Sebastiaan de

Bijbelstudieboek

Cora van Dijk

07-11-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Inhoudelijk is het een mooi Bijbelstudieboekje. In een aantal hoofdstukken wordt heel Prediker besproken en toegelicht. Besproken worden onderwerpen als: de zin van het leven, onrecht, hebzucht en natuurlijk het bekende ‘alles heeft zijn tijd’. Er wordt veel verwezen naar andere Bijbelgedeeltes en er wordt diep op de onderwerpen ingegaan.

Ook vind je de link naar onze huidige tijd. Wat ik daarbij wel een beetje jammer vond, is dat over de huidige tijd wat afstandelijk geschreven wordt. De auteur gebruikt vaak het woord ons, waarmee hij de hele mensheid of alle christenen bedoelt. Een voorbeeld: “Ons leven hoeft niet echt één groot tranendal te zijn. Soms is dat het echter wel. Het vinden van een balans hierin is moeilijk voor ons.” Bij zo’n moeilijk onderwerp had ik graag persoonlijke getuigenissen en/of ervaringen gehad.

Als Bijbelstudieboek is deze uitgave zeker geschikt. Voor kringen, maar ook voor persoonlijk gebruik. En het is misschien juist wel een uitdaging om de vertaalslag naar je persoonlijke leven te maken, zonder dat dit voorgehouden wordt. Bij een volgende uitgave kunnen wellicht vragen om over na te denken of gespreksvragen opgenomen worden.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.