Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14080

14080

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Berg, Greetje van den

Roman

Saskia Schouten

02-07-2014

3.5 Stars

 

BESTEL

Recensie

Hylkje is als gevolg van een relatie met de Italiaanse Davide zwanger geworden. Davide en zijn moeder drongen aan op abortus maar omdat Hylkje dat niet wil, keert ze terug naar Nederland. Bij haar ouders is ze niet meer welkom, maar bij haar tante Annet wordt ze liefdevol opgevangen.

Na de geboorte van dochter Grace, trouwt ze met Redmer en krijgt nog meer kinderen. Hylkje stelt het steeds uit om Grace de waarheid te vertellen, Grace weet niet beter dan dat haar Italiaanse vader overleden is.

Dan ontdekt Harmieke, de vriendin van Grace, dat Davide waarschijnlijk nog leeft. Grace wil er eerst niets van weten maar gaat toch op onderzoek uit. Via mail benadert ze Davide en die wil haar graag ontmoeten. Grace vertrekt naar Italië en wordt door haar vader in zijn armen gesloten. Maar het blijkt dat hij ernstig ziek is. Binnen enkele weken overlijdt hij. Grace wil in Italië blijven, ze vindt werk en krijgt en vriend, Christophe. Het lijkt allemaal heel mooi maar dan blijkt het dat Christophe gokverslaafd is. Gedesillusioneerd vertrekt Grace weer naar Nederland. Daar wordt ze door Harmieke in contact gebracht met Floris, een sympathieke notariszoon…

Een boeiend boek waarin de gevoelens en strijd van moeder Hylkje en dochter Grace levensecht worden beschreven. Het is geenszins voorspelbaar, de lezer blijft tot het eind in onzekerheid verkeren of Grace met Floris verdergaat of toch met Christophe.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *