Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17061

Adem in Adem uit

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Stoker, Judith

Ervaringsverhalen

Frea Kroese

29-05-2017

4 Stars

 

BESTEL

Recensie

Leven in het ritme van Prediker 3.

Judith Stoker vertelt haar levensverhaal met compassie voor haar medemensen, die mogelijk ook pijn en verdriet in hun leven hebben of juist heel veel blijdschap. Prediker 3:1-8 is het uitgangspunt voor haar ervaringsverhalen. Het zijn verhalen waarin wijsheid en doorleefdheid doorklinkt.

Judith schrijft in eerste instantie als geestelijk volwassen vrouw, die terugkijkt op wat ze heeft meegemaakt en daarom keuzes moest maken op haar levensweg. Keuzes om God en mensen te gaan vertrouwen. De keus om zichzelf lief te hebben. Een indringend en betekenisvolle geschiedenis, waarin de levenslessen onmogelijk te negeren zijn. Judith vertelt ze alsof ze bij je op de koffie is en vertrouwd met je is. Ze heeft het over ome Henk en andere mensen in haar leven. Dat geeft de lezer het gevoel dat hij of zij welkom is bij Judith.

In tweede instantie schrijft Judith met haar kennis als hulpverleenster. Ze kijkt als het ware opnieuw naar haar leven en reikt de manieren aan om te kunnen omgaan met loodzware thema’s.

Mooi hoe ze aangeeft dat humor zoveel kan betekenen in je leven. Dat het een cadeau is dat God je geeft om door dingen heen te komen om het beter te verdragen wat je moet dragen. Het verhaal over het wachten in een spreekkamer van een dokter was heel herkenbaar en tegelijkertijd hilarisch. En dat terwijl de situatie niet fijn was voor Judith.

Heel bijzonder is de brief over de trouw van haar eigen man. Het maakt dat je hart sneller gaat kloppen. Die liefde bestaat dus echt! Liefde die door en door trouw is en nooit laat vallen, nooit op de vlucht slaat. Heel dichtbij en oprecht verwoord.

Hoe open en kwetsbaar stelt de schrijfster zich op! Het zeer persoonlijke verhaal over de omgang met een goede vriend, die haar zei: “I take you to Jesus on my knees”, de ultieme trouw van een goede vriend en hoe zij die vriendschap ook naar hem toe retour invult, dat maakt dat je verlangt naar zulke relaties in je leven. Mensen die het ook allemaal niet weten en net zo onmachtig zijn als jij, maar oprecht en gelovig voor je blijven bidden, omdat er hoop is op een betere toekomst.

Judith Stoker is een prachtig mens en dit boek is een boek om steeds weer te pakken om bemoedigd te worden, om weer stil te staan bij hoe je doet en denkt, om van te leren, om dingen van jezelf uit te werken en stappen te ondernemen, goede keuzes te maken.

Het boek voelt fijn in je handen, de omslag is zacht en ziet er heel aantrekkelijk uit. Een pre is dat de inhoud op de voorflap staat. Zo kun je snel bladeren naar wat je wilt lezen.

Lees HIER alvast het eerste hoofdstuk van Adem in Adem uit.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Adem in Adem uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *