Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19004

Acmala

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Klein Haneveld, Johan

Fantasy novelle

Cora van Dijk

12-01-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Weetkundige Farenal trekt met zakenman Somnius en enkele begeleiders het gevaarlijke Dizary in. Waarom? Ze gaan op zoek naar de oorsprong van de reuzenmot. Hierbij moeten ze veel gevaren doorstaan. Het lijkt een vrijwel onmogelijke reis, omdat de personen die deelnemen elk hun eigen motivatie hebben. Somnius draait het om winst, Farenal om de kennis en de motivatie van Karonna lijkt niet altijd duidelijk. Droeger is hun allen gehoorzaam.

Deze novelle is een verhaal uit de wold van Dizary. Je stapt direct het verhaal in, meteen is er actie. Dat maakt dat je door wilt lezen. Wel is het voor mij een klein nadeel dat ik nog nooit van Dizary gehoord heb. Maar al snel bevind ik me in het bos Gesmèr in dit fantasieland. Ik reis met Farenal en de zijnen mee. Wat kan Klein Haneveld leuk schrijven en het blijft nog spannend ook. Ik ben vooral enthousiast over het taalgebruik, leuke nieuwe woorden komen voorbij zoals ballongarnalen (ik zie ze voor me).

Waarom heb ik nooit eerder van deze schrijver gehoord? Ik weet het antwoord. Sinds mijn jeugd, toen ik fantasy en science fiction boeken verslond, heb ik zelden nog dergelijke boeken gelezen. Ik vond ze gewoonweg niet interessant en te flauw. Maar daar is bij dit boekje geen sprake van. Dat komt doordat er een extra laag in zit; samenwerking, conflicten, psychologie worden verwerkt in het verhaal. Deze auteur heeft mensenkennis en fantasie, een prachtige combinatie. Inmiddels ben ik begonnen in een verhalenbundel van dezelfde auteur, dus meer leeservaringen volgen nog. Wil je meer weten over Dizary? Bezoek de site: Dizary.nl.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.