Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202327

Zeven wegwijzers

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Tom Wright

theologie waarden vanuit het Johannesevangelie

Frea Kroese

01-12-2021

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Gerechtigheid, liefde, spiritualiteit, schoonheid, vrijheid, waarheid en macht zijn belangrijke elementen om de wereld te begrijpen. Wegwijzers. Hoewel het “gebroken” wegwijzers zijn, bekijkt Tom Wright ze goed en wil van deze wegwijzers leren.

De schrijver nodigt de lezer uit om met nieuwe ogen naar het Johannesevangelie te kijken en vanuit dit evangelie de wegwijzers of beter nog, de werkelijkheid waar ze naar wijzen, in het licht te stellen. We willen allemaal dat het goed komt als ons iets is aangedaan, of als wij iemand iets hebben aangedaan. Toch zijn er zo veel oorlogen en is er zo veel ellende.

We hebben allemaal een diep verlangen naar die echte liefde en toch zijn er zo veel scheidingen. We ervaren schoonheid in een zonsopgang en toch gaat het moment voorbij en laat het ons achter met een diep besef van de glorieuze scheppingskracht van God.

Een mens wordt vrij geboren, maar zo veel mensen ervaren dat ze gevangen zitten aan mensen of dingen in het verleden of het heden. Wat is dat toch precies: vrijheid?

Langzaam verdwijnen de goede gewoonten zoals een gebed voor het eten uit de cultuur en aan de andere kant bloeit de spiritualiteit. Waar vinden we de kracht dat leven geeft? En hoe zit het met de waarheid als we zelfs in staat zijn onszelf voor de gek te houden?

Al deze kwesties komen in dit prachtige boek aan bod. Tom Wright schrijft op een makkelijke manier over de moeilijkste vragen in ons leven. Hij is toegankelijk op een mooie manier en vraagt van de lezer een open houding om wat hij tegen het licht houdt, zelf te doordenken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.