Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15105

15105

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schmitz, Marleen

Roman

Saskia Schouten

05-09-2015

 

 

BESTEL

Recensie

Monica  speelt al jaren tennis. Al haar vrije tijd steekt ze in deze sport. Ze speelt op hoog niveau en geeft les aan jonge talenten.
Daardoor heeft ze nog steeds geen relatie met een man. In de trein ontmoet ze twee vrienden, Joost en Niels, die allebei fanatieke hardlopers zijn. Niels nodigt Monica uit om een keer mee te trainen. Over veertien dagen is er een halve marathon in Egmond aan Zee. Monica neemt niet direct een besluit maar na erover nagedacht te hebben, besluit ze het te doen. Ze ontmoet Niels weer en ze houden contact. Ze krijgen een relatie. Monica wordt gevraagd voor een dubbeltoernooi in Egypte. Ze speelt samen met de Duitse Ilse, een dominante vrouw. Monica ziet het als haar kans om écht prof te worden. In Egypte blijkt dat Monica niet als gelijkwaardige partner wordt gezien, maar dat ze in dienst is van Ilse. Door een blessure aan haar enkel, moet Monica voortijdig het toernooi verlaten.

Rens, die door iedereen Sandy wordt genoemd, is carver van zandsculpturen. Hij woont al jaren met zijn moeder in Torremolinos. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij een kleuter was en behalve op de begrafenis van zijn oma, heeft hij zijn vader nooit meer gezien. Hij wordt gevraagd voor een nieuw project, kersttaferelen in de mergelgrotten. Zijn moeder is ernstig ziek en vraagt hem om – als hij in Nederland is – zijn vader op te gaan zoeken. Sandy moet erg wennen aan het leven bij zijn vader. Hij vraagt hem wat er mis is gegaan tussen hem en zijn moeder. Zijn vader zegt dat het een heel verhaal is en dat hij het nog wel een keer zal vertellen.

Als lezer verwacht je dat dit een keer wordt onthuld, maar helaas. Toen ik het boek uit had, wist ik nog niet waarom Sandy’s ouders zijn gescheiden. Jammer, want door het hele boek heen, wordt wel die verwachting gewekt. Het is een vlotlezend boek waarin de gevoelens en gedachten van de hoofdpersonen realistisch worden beschreven.

 Een reactie op: Zand en zilver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *