Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16076

16076

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Brownback, Lydia

Christelijk leven

Saskia Schouten

19-08-2016

 

 

BESTEL

Recensie

Dit boek gaat over het Bijbelboek Spreuken, toegepast op vrouwen. Met nadruk stelt de auteur dat de ware wijsheid alleen te verkrijgen is door te leven in de vreze des Heren. Er wordt een hoofdstuk gewijd aan de onschatbare wijsheid en vervolgens komen de ernstige gevolgen van de waarheid aan de orde. Vervolgens worden er zes dingen besproken die wijze vrouwen horen te doen:
Zij kennen de kracht van woorden.
Zij kiezen hun vrienden zorgvuldig.
Zij kennen het geheim van zelfbeheersing.
Zij denken, voelen en willen met verstand.
Zij beschermen hun seksualiteit.
Zij begroten en budgetteren bewust.

Het laatste hoofdstuk gaat over de beroemde vrouw van Spreuken 31. Hier wordt een niet-bestaande vrouw beschreven. Het is een gedicht in de vorm van een acrostickon. Dat houdt in dat elk vers begint met een volgende letter van het Hebreeuwse alfabet. (Net als Psalm 119 dat dezelfde opbouw heeft). Het idee achter dit gedicht is om jonge mannen te laten zien waar ze naar moeten zoeken in een vrouw.

Achter in het boek staan vragen over elk hoofdstuk. Daarom is dit boek uitermate geschikt voor vrouwenkringen of Bijbelstudiegroepen. Het boek is mooi uitgevoerd met een luxe omslag en de hoofdstuktitels zijn in sierlijke letters geschreven.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *