Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202548

Wij waren, ik ben

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dorsten, Israel van

Kult

Thea Zoeteman

30-11-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Na een zoektocht in veel kerken en het lezen van het boek van Sun Myung Moon, weet Gerrit Jan van Dorsten het zeker: hij heeft de waarheid gevonden. Sun Myung Moon, die zich de Ware Vader (True Father) laat noemen, is de wederkomst van Jezus.

Gerrit Jan leert hoe hij met geesten kan communiceren van mensen die overleden zijn. Maar ook met Jezus communiceert hij. Van Jezus hoort hij dat hij een belangrijke rol zal spelen in de verlossing van de wereld.

Hij trouwt met Magdalena. Haar lichaam wordt gereinigd (door gebed) van alle zonden die ze in haar leven heeft gedaan. Magdalena bestaat niet meer. Haar lichaam is na de reiniging overgenomen door de geest Hye Jin.

Samen krijgen ze negen kinderen. Bij de eerste drie kinderen is er nog een verloskundige bij. Bij Israel niet meer, ondanks dat zijn moeder het heel zwaar heeft tijdens de bevalling. Gerrit Jan wil geen kwade invloeden van buitenaf. Na Israel zijn nog vijf kinderen geboren die allemaal in het geheim opgroeien.

In 2004 overlijdt Hye Jin. Gerrit Jan geeft zijn vrouw de schuld van haar overlijden. Als ze genoeg in God had geloofd, dan was ze niet ziek geworden en dood gegaan.

Daarom mag Israël geen verdriet hebben om zijn moeder, want dan zou hij beïnvloed zijn door slechte geesten en energieën.

Als Israel elf jaar is, vindt zijn vader het tijd dat hij als medium fungeert. Geesten die in Israels lichaam komen moeten aan Gerrit Jan boodschappen doorgeven.

Vaak wordt Israel gestraft omdat hij slechte invloeden heeft. Dan wordt hij urenlang opgesloten of hij krijgt geen eten. Dat hij van zijn moeder blijft houden, is ook ‘slecht’. Ook daar wordt hij voor gestraft met opsluiting en mishandeling. Hij krijgt dan de opdracht van zijn vader dat hij moet bidden, urenlang. Op die manier kan hij weer gereinigd worden.

Als Israel volwassen wordt, gaat hij steeds meer inzien dat hij door zijn vader al die jaren geestelijk is gemanipuleerd. Hij is zichzelf daardoor kwijtgeraakt. Met veel angst en spanning heeft hij, met behulp van buitenaf, een weg gezocht en gevonden naar de vrijheid.

Nadat ik het boek had gelezen, liet het verhaal me niet los.

Ik voelde Israels angst en zijn machteloosheid onder de tirannie van zijn vader.

Het is bizar wat hij en zijn broers en zusjes hebben meegemaakt. Ik heb diep respect voor Israel, voor de manier hoe hij zich erdoorheen heeft geworsteld en hoe goed hij zijn verhaal op papier heeft verwoord.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.