Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13087

wie is mijn vader

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Poel, J.F, van der

Christelijke roman

Saskia Schouten

13-11-2013

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Silvia wordt op haar tiende uit het kindertehuis gehaald door haar oom en tante. Haar tante is als een moeder voor haar maar met haar oom kan ze niet overweg en dat is wederzijds. Oom Richard vindt dat ze veel karaktertrekken van haar vader heeft geërfd en haar vader was vroeger niet zo”n lieverdje. Na een conflict wordt ze door hem uit huis gezet en komt ze op de woonboot van haar vriend Jack wonen. Via hem krijgt ze werk bij zijn vader in het autobedrijf.

Jack heeft vroeger in hetzelfde kindertehuis gezeten evenals Mariska, waarmee Silvia door Jack weer mee in contact komt. Mariska heeft iets met drugshandel te maken en gebruikt ook drugs. Silvia wil daar niets mee te maken hebben. Toch lijkt het contact tussen hen beiden goed en dan haalt Mariska haar over om een paar weken met haar mee naar de VS te gaan, naar haar broer Vincent. Vincent zal alles betalen. Jack vertrouwt het niet en waarschuwt Silvia om niet mee te gaan. Silvia slaat zijn raad in de wind en vertrouwt Mariska. Als ze vanuit de VS naar Mexico vliegen, vindt er een drama plaats.

In deze roman pakt de schrijver het onderwerp drugssmokkel aan. De Mexicaanse toestanden worden realistisch beschreven. Het evangelie komt in dit boek duidelijk naar voren. Silvia is christelijk opgevoed maar als ze uit huis is, doet ze er weinig meer aan, behalve bidden voor het eten. Later zegt ze tegen Mariska dat ze niet zonder God kan. Als dat zo is, zou je verwachten dat de schrijver haar laat bidden als ze in nood zit, maar hij laat haar een zelfmoordpoging doen. Die poging en de gevolgen worden in twee bladzijden beschreven en dan gaat het weer over de vraag wie Silvia’s vader is. Haar tante zegt wel erg vaak dat ze als een moeder voor Silvia geweest is. Dat steeds weer herhalen van iets dat je als lezer al weet, is een beetje overbodig naar mijn mening.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.