Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12034

Waarom kwaad als God bestaat?

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Geisler, Norman L.

Theologie

Cora van Dijk

13-04-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bij iedereen komt de vraag 'Waarom?' regelmatig voorbij. Lijden, sterven, moord en doodslag, oorlog, vernieling, verkrachtingen en honger......Waarom? Vaak wordt de vraag daarbij gesteld: Als God liefde is, hoe kan Hij dan deze dingen toelaten? Had God de wereld niet volmaakt kunnen maken?

In dit boek van Geisler komen deze vragen aan bod en nog veel meer. De oorsprong van het kwaad wordt belicht en de soevereiniteit van God. Waarom er een hel is en niet alleen een hemel; waarom er lichamelijk en geestelijk lijden bestaat; waarom er geen alverzoening is, en zo nog vele moeilijke punten uit de Bijbel worden belicht. Er wordt uitgegaan van een almachtige God die de wereld zo liefhad dat Hij Zijn Zoon voor haar overhad. Het lijden van Zijn Zoon bracht ons bevrijding. In al het lijden mogen we zeker weten dat God ons liefheeft.

Bij de bespreking van de diverse onderwerpen wordt gebruik gemaakt van een aantal stellingen. Deze worden daarna uitgelegd aan de hand van de Bijbel, maar ook aan de hand van de logica. In zekere zin lijkt het hierbij bijna alsof je het bestaan en de goedheid van God kunt bewijzen. Dit is het enige minpuntje van het boek; immers: het geloof is essentieel voor hen die christen zijn. Geloof is een kwestie van vertrouwen, niet van bewijzen. Toch is het boek heel waardevol, juist ook voor de christen. We worden ertoe gebracht over het kwaad na te denken en kunnen door dit boek sterker in het geloof komen te staan. Geisler eindigt ook met het belangrijkste: er is een almachtige God die ons liefheeft! En iedereen die God zoekt, zal God vinden!

Overigens worden in het boek wel veel moeilijke woorden gebruikt, die niet iedereen zal kennen. Het boek is daarom meer geschikt voor mensen met een wat hogere opleiding; vooral voor christenen, maar ook voor atheïsten en filosofen heel interessant.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.