Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202370

Voor de leeuwen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mesu Andrews

roman

Saskia Schouten

29-03-2022

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In 605 voor Christus wordt Jeruzalem geplunderd door Babylonische soldaten. Abigaïl kan op het nippertje ontsnappen en wordt meegevoerd naar Babylonië. Daar maakt ze kennis met Daniël en zijn drie vrienden. Ze wordt Daniëls dienstmeisje en raakt bevriend met Mert, het Egyptische dienstmeisje van een van de vrienden.

Als de liefde tussen Daniël en Abigaïl opbloeit, verliezen ze elkaar uit het oog. Abigaïl komt in een heidense tempel terecht.

Deze boeiende roman dompelt de lezer onder in de tijd van Daniël. Op een realistische manier worden de gebeurtenissen van de mannen in de vurige oven en Daniël in de leeuwenkuil beschreven. Het verhaal van Abigaïl is fictief maar heel boeiend.

Vanuit haar perspectief staat het in de ik-vorm, vanuit Daniëls perspectief staat het in de derde persoon.

De naam Jahwe staat op de achterflap als Yahweh beschreven. Na een passage dat Daniël en zijn vrouw zeggen dat Jahwe op de eerste plaats staat, staat dat Daniël zijn vrouw aanbad. Dat is een beetje ongelukkig vertaald, er had beter kunnen staat dat Daniël zijn vrouw adoreerde.

Het verhaal begint met het schrift op de muur bij koning Belsassar. Dan gaat het terug naar de jeugd van Abigaïl en afwisselend springt het van het heden naar het verleden. Dat leest een beetje lastig.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.