Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20160

Volmaakt geschenk

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Rami en Liesbeth Sam

autobiografie partnerkeuze

Cora van Dijk

31-12-2020

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Graag lees ik getuigenissen en levensverhalen. Ze bemoedigen mij in mijn christen zijn. Dit boek valt daar ook onder. We lezen het verhaal van hoe Rami en Liesbeth worden samengebracht door God. En dat leidt tot een huwelijk.

Afwisselend lees je een stuk van Rami en zijn zoektocht naar een partner en een stuk van Liesbeth. De beleving van beiden voor ze tot elkaar komen is heel verschillend. Rami wil eigenlijk geen Nederlandse vrouw en richt zich daar ook niet op. Liesbeth weet al lang (door dromen) dat Rami haar echtgenoot zal worden. Zij wacht geduldig af, terwijl ze wel een gewone vriendschap met Rami opbouwt. Een mooi en eerlijk verhaal van twee christenen over het vinden van een partner. Door het verhaal heen veel Bijbelteksten die hen geïnspireerd hebben en Bijbels onderwijs dat je kan helpen.

Door de manier waarop gesproken wordt over gebedsverhoring lijkt het dat God altijd iedereen die om een partner bidt, die ook zal geven. Is dat wel zo? Ik ken christelijke singles die door deze manier van schrijven heel verdrietig en zelfs onzeker zouden worden, alsof ze niet goed gebeden hebben of niet juist vertrouwd. Al is elke christen een burger van het koninkrijk der hemelen, het komt pas in zijn volheid als Jezus terugkomt. In het hier en nu zal ons leven nooit volmaakt zijn en dat geldt ook voor het huwelijk. God belooft ons niet dat we niet in de put komen (denk aan Jozef), maar wel dat Hij er altijd bij zal zijn. Gelukkig heb ik zelf ook ervaring met gebedsverhoring: na 22 jaar rolstoelafhankelijkheid door de ziekte ms, zijn na gebed al mijn handicaps verdwenen! Maar ik ken ook het verdriet van kinderloosheid, ondanks gebed.

Gods leiding in je leven is een onderwerp waarover christenen in de laatste 50 jaar veel studeren. Er wordt ook veel over geschreven. Is het altijd: ‘Bid en u zal gegeven worden?’ Kan iedere christen in tongen spreken? Wordt elke zieke genezen? En: krijgt iedereen een partner op het gebed? De beste weg om antwoorden te vinden is het Woord van God te bestuderen. Wees er zeker van dat Hij altijd met je meegaat. Lees dit boek als je bemoedigd wilt worden door het verhaal van Rami en Liesbeth en als je wilt weten wat er in de Bijbel gezegd wordt over het vinden van een partner.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.