Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19016

Vind ik leuk!

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Raaymakers, Anne

Facebookmarketing

Frea Kroese

11-02-2019

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dat marketing leuk kan zijn heb ik nooit geweten, maar sinds Facebook is marketing een stuk leuker geworden. Natuurlijk moet je dan wel op de hoogte zijn van de cultuur op de FB-omgeving, de gedragscodes, de mogelijkheden en onmogelijkheden, wat belangrijk is en wat niet.

Een van de eerste conclusies die Anne Raaymakers maakt over Facebookmarketing is dat het makkelijk is. Een kind kan de was doen! Gaandeweg ontdek ik dat er wel wat voorwaarden zijn om die was dan ook uiteindelijk gedaan te krijgen. Maar het voordeel van Facebook is dat het sociaal is en dat ben ik ook. Dus dat neemt al veel reserves weg. Ik ben wel al wat ouder, dus ik moet afrekenen met oude ideeën over hoe marketing werkt. Op Facebook gaat het er in eerste instantie sociaal aan toe. Je toont belangstelling voor de mensen in je steeds verder uitdijende netwerk en je ben toegankelijk en bereid om te geven. Tijd, aandacht en kennis.

Er is een grote kans dat je bedrijf groeit als je de aanbevelingen van deze schrijfster serieus neemt en dus aan de slag gaat met je Facebookpagina’s, zowel de persoonlijke als de zakelijke. Dus het eerste punt: bedrijven bestaan uit mensen en klanten zijn ook mensen, maakt de conclusie relevant. Ga verbinding aan door iets van jezelf te delen en te geven en geef dan het beste wat je hebt. Zo groeit het vertrouwen van mensen in je netwerk.

Anne lardeert haar uitgewerkte statements met voorbeelden en succesverhalen. Ze besteedt aandacht aan de naam die je kiest voor je bedrijfspagina en hoe je profiel eruit moet zien. Ze geeft tips hoe je het beste uit Facebook kunt halen door bijvoorbeeld een interessegroep aan te maken, of bij groepen aan te sluiten die in jouw doelgroep vallen en het uitnodigen van mensen om je pagina te liken. Ze besteedt een hoofdstuk aan hoe je je pagina voortdurend van inhoud kunt voorzien en hoe je je berichten plant.

Ze geeft 15 beste ideeën voor posts op je FB-pagina en vertelt over de beste manier van interactie, waarbij winacties ook worden bekeken en toegelicht. Hoe je de statistieken in je strategie kunt opnemen en gebruiken. Ook werkt ze uit hoe je het beste op Facebook adverteert.

Vind ik leuk! is vooral een werkboek, alleen lezen heeft geen zin. Je kunt er direct mee aan de slag en langzamerhand je slagkracht vergroten in door je behendigheid met FB marketing te groeien. Een goed boek. Het is duidelijk, compleet en niet moeilijk. Een kind kan de was doen (nu de discipline nog).

Inkijkexemplaar:

Klik om toegang te krijgen tot Inkijkexemplaar.pdf

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.