Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19068

Vergiffenis

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Christelijke novelle

Diane Kooistra

07-05-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Vergiffenis is een novelle die na een vakantie op Malta en Comino door Saskia Schouten geschreven is. Het is een verhaal dat spannend begint met een oorlogssituatie. Daarna leer je de hoofdpersonen kennen en ga je met Rasika mee op reis naar deze mooie eilanden. Op vakantie leert ze Jochem kennen. Jochem ziet haar echter aan voor haar nicht Tessa. Ze gaan samen op excursie maar dit loopt anders af dan verwacht.

De cover van het boek vond ik erg mooi, ik denk dat het de hoofdpersoon is. De flaptekst heeft voor mijn gevoel iets te veel weggegeven van het verhaal, daardoor werd ik niet meer echt verrast. In deze novelle komen twee belangrijke onderwerpen aan bod, namelijk vergeven en PTSS. Saskia heeft hier een mooi verhaal omheen geschreven en neemt je mee op reis. Het viel me op dat ze er niet heel diep op ingaat maar dat kun je ook niet verwachten in een novelle. Ik vond het heel mooi hoe ze hulp krijgen uit onverwachte hoek en dat maakt dat het verhaal een mooi einde krijgt. Vergiffenis is een goed verhaal dat vlot leest, heerlijk op een zonnige middag.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:3 Reacties op: Vergiffenis

 • Ivan schrijft:

  Mooi en stijlvol geschreven.
  Ook een prachtige beschrijving van de plaats Malta en Comino zelf, je ziet als het ware alles door de ogen van de hoofdrolspeelster.
  Ook heel gedetailleerd de beschrijving van de gevoelens van de verschillende karakters.
  De spanning blijft tot het einde.
  Zeker een aanrader.
  Met veel plezier gelezen. 4 sterren • Anne schrijft:

  “Vergiffenis” van Saskia Schouten
  Een prachtige, spannende Novelle met diepgang….
  zo heerlijk om te lezen, een aanrader voor wie van wat spanning en onzekerheid houdt en met het geloof dat een zekere houvast geeft !
  Zelf was ik er eerst wat twijfelachtig over, maar na enige tijd kon ik het boek niet meer opzij leggen om steeds meer te weten te komen over Rasika en haar spannende belevenissen te Malta !
  Een echte aanrader voor wie wat van spanning en geloof houdt !
  Dank je Saskia Schouten voor deze mooie Novelle dat ik van jou mocht ontdekken !
  Anne TheysGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.