Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202291

Van tienermoeder naar zakenvrouw

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Tara Boxman

Autobiografie

Cora van Dijk

21-09-2021

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Tara groeit op binnen de gemeenschap van Jehova’s Getuigen. Wanneer ze als zestienjarige zwanger wordt, is er weinig begrip voor haar situatie binnen de gemeenschap. Er volgt een periode van ontworstelen, terugkeren, opnieuw ontworstelen en uiteindelijk een definitief afscheid van deze religie.

Wanneer je dit boek leest komt er als vanzelf respect naar boven voor de vrouw waar het om gaat. Dit indrukwekkende levensverhaal wordt prachtig verteld, je leeft mee met de tiener die een jonge vrouw wordt terwijl ze al een baby heeft om op te voeden. Pieken en dalen komen voorbij, het leven is zwaar als jonge moeder. Er is geen vader in beeld, Tara moet alles alleen doen. Het boek is vlot geschreven en makkelijk leesbaar. Het zit vol levenslessen waar iedereen wel iets aan kan hebben.

Tara heeft het gemaakt in de zakenwereld. We zien een vrouw die modern is, feministisch en finaliste Rotterdamse zakenvrouw 2020 en 2021. Het is natuurlijk geweldig dat een weg van grote moeite heeft geleid tot een groot succes. Een jonge single vrouw met twee kinderen en een prachtige carrière.

Toch wil ik juist hier een kleine kanttekening maken. Zoals de achterkant van het boek het zegt, het idee dat achter dit boek staat, is: ‘Waar een wil is, is een weg!’ Dat is helaas niet altijd waar. Niet iedereen heeft een karakter waardoor het mogelijk is die stappen te zetten die Tara Boxman heeft gezet. Er zijn mensen die een succesvol leven hadden en op straat terecht komen. En Tara zal ontdekken dat het leven van pieken en dalen niet alleen achter haar ligt, maar ook voor haar.

Het is voor mij heel begrijpelijk dat de auteur de Bijbel de rug heeft toegekeerd. Bijbel en Christenen identificeert zij met de Jehova’s getuigen. Omdat Boekenmening een website is met recensies vanuit christelijk perspectief wil ik meegeven dat er kritiek is op Bijbel en Christenen. Dat er verschil is tussen mensen van een ‘christelijke’ sekte en christenen lezen we niet. Ook niet dat de ‘Bijbel’ van de Jehova’s anders is dan de Bijbel van Christenen. Dat kun je Tara niet kwalijk nemen, toch ik wil het meegeven voor de lezer. Voor sommige christelijke lezers zal het wellicht lastig zijn dat er moderne, krachtige termen worden gebruikt.

Persoonlijk ben ik blij dat ik het boek gelezen heb. Vooral ook, omdat er, zoals Tara uitgebreid beschrijft, veel vooroordelen zijn over jonge (tiener)moeders. Tara bewijst dat het kan, ja zelfs dat ze volop heeft genoten van haar kind, ook toen het moeilijk was. Ik kan het boek dan ook van harte aanraden.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.