Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20182

Van Maria Lichtmis tot Pinksteren

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Anselm Grün en anderen

gebedenboek

Peter Breure

18-02-2021

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Van 2 februari 2021 – Maria Lichtmis tot en met Pinksteren de 50ste dag na Pasen. Voor iedere week staat er een overweging bij een lezing; een extra gedachte; een of meer gedichten en gedachten, steeds van diverse mensen uit Nederland en Vlaanderen. Gedichten van voor protestanten bekende dichters zoals Marinus van de Berg en gebeden van Thomas Quartier die veeleer in katholieke kring bekend is. In de inleiding schrijft Leo Feijen over de bijzondere tijd waarin we leven en de constatering dat veel mensen thuis bewuster geloven.  Alsof de duivel juichte aan het begin van de coronacrisis dat zoveel kerken zijn gesloten. Maar God reageert: “Let op, er zijn zoveel meer huiskerken ontstaan.” Dit boekje wil een handreiking zijn, een hulp bij het thuis lezen en bidden tijdens de weken van begin februari tot eind mei.

Het boek heeft een frisse uitstraling en een rustige bladspiegel ook al is het papier dun. Voor protestanten die niet zo in de katholieke traditie zitten komen er allerlei feestdagen om de hoek waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Het leest vlot weg. De stukjes zijn per week geordend. Dat geeft niet de druk dat je alle dagen iets spiritueels moet doen.

Het is dus meer dan bij een 40-dagenboekje omdat het doorloopt tot Pinksteren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.