Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15101

15101

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Avery, Ben

Waargebeurd verhaal in stripvorm

Cora van Dijk

01-09-2015

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Uitgeverij Gideon heeft in samenwerking met de SDOK (Stichting De ondergrondse kerk) dit waargebeurde verhaal in stripvorm uitgegeven. In Indonesië vinden regelmatig vervolgingen plaats van christenen door moslims. Zij willen dat de christenen zich bekeren tot de islam. Daarvoor gebruiken ze dwang en geweld.

Dit verhaal speelt zich af in het dorpje Cera. Daar wordt de kerk opgeblazen door jihadisten. Methu vlucht de jungle in, waar zijn vrouw Adel en hun dochter ook al zijn. Op een gruwelijke manier worden ze van elkaar gescheiden en Adel wordt gedwongen om met een moslim te trouwen. Hoewel ze zelfs zwanger van hem wordt en een kind krijgt, verloochent ze haar Heiland Jezus niet. Zij en Methu bekijken elke kans om weer bij elkaar te komen. Als Adel een mogelijkheid vindt, moet ze haar geliefde dochter Christina achterlaten bij de moslims. Hoe kan dit gezin ooit nog bij elkaar komen?

De gebeurtenissen van Methu en Adel zijn in stripvorm uitgegeven, met de doelstelling om de jeugd bekend te maken met christenvervolging. Gelukkig wordt er een adviesleeftijd vanaf 14 jaar gegeven. Het lijkt me goed deze te hanteren, want de stripvorm maakt het verhaal niet echt zachter of eenvoudiger. Hoewel het verhaal zich aan het begin van de 21e eeuw afspeelt, is de slotzin veelzeggend: “Een verhaal dat ook vandaag de dag nog zou kunnen gebeuren….”. Wat een waarheid. Het is goed om onze jongeren daarvan bewust te maken, onder andere door deze strip binnen gezin of (jeugd)bijeenkomst te bespreken. Ook lijkt het me goed om regelmatig het nieuws rondom christenvervolging met hen te bespreken en voor concrete gevallen te bidden. Hiervoor kun je prima terecht bij de SDOK of Open Doors. Dit verhaal kan goed gebruikt worden als aanleiding om verder mee te leven met onze medechristenen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.