Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18055

Terug naar Terschelling

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Scherstra, Martin

Liefdesroman

Saskia Schouten

01-05-2018

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bente runt samen met haar moeder een cranberrybedrijf op Terschelling. Als haar moeder ziek wordt, komen haar zussen Karen en Doutzen terug naar het eiland. Zij kozen ervoor om elders een bestaan op te bouwen. Karen werkt bij een modetijdschrift in Groningen en Doutzen heeft met haar man een bed & breakfast op een Grieks eiland.

Om verschillende redenen blijven de zussen op Terschelling. Doutzen wil hier met haar man een bed & breakfast beginnen. Al gauw wordt ze zwanger. Karen blijft werken in Groningen. Haar vriend Niels wordt haar ontrouw en ze verbreekt de relatie. Meteen valt ze in de armen van Jon, een collega die al heel lang verliefd op haar is. Haar vriendin en collega Doris komen naar Terschelling, zien Ruurd Jan en beiden worden tegelijk verliefd. Al vrij snel raakt Doris zwanger, tegelijk met Karen.

Het boek begint met heel veel verschillende personen, zodat het even duurde voordat ik goed in het verhaal zat. Er zitten veel verhaallijnen in het boek. De drie zussen, Teake, een jongen zonder opvoeding die meisjes misbruikt, Douwe, die in het eerste hoofdstuk voorkomt en als je hem al vergeten bent door de vele gebeurtenissen in het leven van de drie zussen, duikt hij in het laatste hoofdstuk weer op. Er wordt vaak van perspectief gewisseld binnen een alinea. Je zit net in het hoofd van de ene persoon en dan wordt er vanuit de andere persoon gedacht. Dat leest niet zo fijn.

De moeder van de zussen is nog geen vijfenzestig en wordt een oude vrouw met knokige vingers genoemd. Die beschrijving vind ik meer passen bij tachtigplussers. Verder beschrijft de auteur verkeerslichten op Terschelling. Die zijn daar niet en onrealistisch is het ook dat je vanuit de haven zeehonden kunt zien. Jammer, want de rest van de beschrijving van Terschelling klopt wel en zie je zo voor je als je op het eiland bent geweest. Een verhaal met veel gebeurtenissen maar op het laatst is iedereen weer gelukkig.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.