Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18126

Tel Israël

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Diepenbroek, André en Oreel, Danker Jan

Stripverhaal voor jongeren

Cora van Dijk

07-10-2018

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit stripverhaal voor jongeren vertelt de geschiedenis van de Joodse staat. Het wordt verteld en verduidelijkt met prachtige gedetailleerde illustraties.

Het fictieve verhaal gaat over drie middelbare scholieren die een prijs winnen: een midweek naar Israël. Daar maken ze kennis met een gids die hen meeneemt langs allerlei bijzondere plekken. Ondertussen leert hij hun van alles over de geschiedenis vanuit de Bijbel, maar ook over de geschiedenis van de staat Israël, van ongeveer 1880 tot nu toe. Een geschiedenis vanuit de zienswijze dat we in deze periode oude profetieën vervuld zien worden. Aan het einde staat een mooie motivatie over het maken van het boek, met plattegronden en een aantrekkelijke tijdlijn waarop je heel goed de geschiedenis ziet.

Als strip is het aantrekkelijk neergezet. Wel komt de geschiedenis die de gids Horrowitz vertelt, hier en daar wat betweterig over. Dat had meer ontspannen uit zijn mond kunnen komen. Ook worden er moeilijke woorden gebruikt, waarvan je niet kunt verwachten dat middelbare scholieren die gebruiken. Er wordt van uitgegaan dat je weet wat assimilatie is en zo is er nog een heel aantal woorden dat te hoog gegrepen is. Kortom, deze strip heeft begeleiding nodig. Wellicht is het geschikt om als schoolproject samen te lezen in de klas. Of anders met begeleiding van ouders, voor wie deze strip overigens ook aantrekkelijk is om te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.