Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202405

Teken van trouw

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Marianne Grandia

roman

Thea Zoeteman

19-07-2022

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In dit derde deel van het drieluik, waarin de kapel in het bos centraal staat, gaat het over Jim, die we al eerder tegen gekomen zijn in ‘Onder Zijn vleugels’ en ‘Koorden van Liefde’.

Na een ernstig ongeluk waarin zijn leven werd gespaard maar dat van zijn beste vriend Simon, weggenomen werd, komt Jim in een diep dal terecht. Behalve dat hij er lichamelijk slecht aan toe is en van hulp afhankelijk, wordt hij verteerd door schuldgevoelens. Hij worstelt met grote levensvragen en twijfelt aan de trouw van God. Waar was Hij toen het ongeluk gebeurde?

Wijkverpleegkundige Meike gaat na haar scheiding met haar dochtertje in Drieveld wonen. Zij is degene die Jim de verzorging biedt die hij nodig heeft. Meike heeft haar eigen problemen en zit ook met veel twijfels en vragen. Jim maakt het haar er niet makkelijker op omdat hij zich afsluit voor de mensen om hem heen.

Maar dan leidt Meikes weg naar de Bijbeltuin achter de kapel...

Marianne Grandia laat boven alle worstelingen en strijd zien dat God trouw blijft, ondanks onze ontrouw. En dat we altijd bij Hem mogen schuilen, ondanks onze twijfels en vragen.

Een bemoedigende roman die ik van harte aanbeveel.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.