Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13090

Terek en Chajah

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jager, Elsbeth de

Jeugdboek

Saskia Schouten

18-11-2013

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De Palestijnse Tarek zit in de laatste klas van de basisschool. Hij woont in Neve-shalom/Wahat al-salam; een dorp dat voor de helft door Joden en voor de andere helft door Palestijnen wordt bewoond. Vandaar de tweetalige naam van het dorp: Oase van vrede. De Joden en Palestijnen gaan gewoon met elkaar om.

Tarek is verliefd op de Joodse Chajah Zij vindt hem ook heel leuk, maar hoe verliefder ze op hem wordt, hoe minder ze tegen hem durft te zeggen. Ze vindt het vreselijk dat ze volgend jaar allebei naar een andere middelbare school gaan omdat er in het dorp geen Palestijns/Joodse middelbare school is. Dan komt tante Rebekka uit Engeland bij Chajah logeren. Haar dochter Perle, een onuitstaanbaar nest, komt mee. Chajah kende haar nog niet en ze vindt het helemaal niet leuk dat Perle bij haar op de kamer slaapt. Perle is verkleefd aan haar laptop en bekijkt geheimzinnige sites die Chajah beslist niet mag zien. Ze flirt met Tarek die dat niet leuk vindt. Dan blijkt dat Perle in Chajahs dagboek heeft gelezen en er een bladzijde uitgescheurd heeft, waarop haar diepste gevoelens staan beschreven. Perle laat het blaadje aan Tarek zien...

Dit is een bijzonder boek dat de vriendschap en beginnende verliefdheid tussen een Joods meisje en een Palestijnse jongen beschrijft. De onzekere stappen op het pad van verliefdheid worden zowel van Tarek als van Chajah heel mooi en integer beschreven. Tieners zullen de puberverschijnselen herkennen die in dit boek naar voren komen. De auteur heeft zich goed ingeleefd in de beide hoofdpersonen en in Perle.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Tarek en Chajah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.