Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19118

't Verrukkelijke kinderbakboek

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Broek, Rutger van den

Kinderbakboek

Diane Kooistra

15-11-2019

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

’t Verrukkelijke kinderbakboek is een mooi boek om te zien, het voelt stevig aan. Het is gevuld met recepten (logisch), gedichtjes en andere leuke teksten. Het boek begint met een uitleg wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan in de keuken: de oven, een pan, messen etc. Daarna wordt kort en bondig uitgelegd hoe je bakvormen bekleedt, hoe je kneedt, mixt en dan nog een uitleg over ingrediënten. Nadat je dit allemaal doorgenomen hebt, leer je de familie Bakker kennen.

In dit boek vind je diverse recepten (geschreven door Rutger van de Broek) en ze gaan over het bakken van worteltjestaart tot muisjesschuim en speltbroodjes. Het leukste vind ik het bakken zonder oven, een heuse ijscake die mij heel lekker lijkt. De recepten zijn ingedeeld in seizoenen. Dat is overzichtelijk. Ze staan op witte pagina’s zodat je ze gemakkelijk kunt vinden.
De boodschappenlijstjes zijn niet erg lang en er staan niet echt ingewikkelde producten bij. De uitleg van het recept is puntsgewijs aangegeven en kort en krachtig. Soms zelfs in de vorm van een vrolijk liedje. De foto’s bij de recepten nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan.

Tijdens het wachten tot het lekkers klaar is heb je alle tijd om de gedichtjes te lezen met teksten als:
“Mevrouw moest zich nodig eens wegen,
Maar ging eerst nog een boodschapje plegen.
Want als je weet
Wat zij zoal eet
Scheelt dat gauw een kilo of negen.”

Deze gedichtjes, verhaaltjes en wist-je-datjes zijn geschreven door Mark Haayema en ze staan met leuke tekeningen van Emanuel Wiemans op vrolijk gekleurde pagina’s in dit boek.

“Wist je dat: De eerste pepernoot al in de 16e eeuw werd gebakken?”

Het verrukkelijke bakboek is een vrolijk en veelzijdig boek voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders. Om samen bezig te zijn in de keuken en tijdens het wachten of tijdens het eten samen de verhaaltjes en gedichten te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.