Katinka, Tink genoemd, is journaliste. Ze wordt gevraagd om een artikel te schrijven over religie. Ze besluit om een kerk te bezoeken, voor het eerst in haar leven. Ze schrikt enorm van een uitspraak van de dominee: God created Adam and Eve, not Adam and Steve. Omdat ze zelf lesbisch is, raakt het haar diep.
Tink besluit zich in het christendom te verdiepen en wil er een boek over schrijven. Ze sluit zich aan bij een kerk en maakt de mensen daar wijs dat ze recentelijk tot geloof is gekomen en in haar vorige gemeente een klik had met jongeren. Al vrij snel wordt ze gevraagd om leiding te geven aan de jongerenvereniging. Tink komt in contact met Elke, een zestienjarig lesbisch meisje. Elke neemt Tink in vertrouwen en komt bij haar uit de kast.
Tink baseert haar boek op Elke en noemt haar hoofdpersoon Elvi. Als ze Elke het boek overhandigt, en deze het gaat lezen, voelt ze zich gebruikt en is haar vertrouwen in Tink beschaamd.
Deze roman geeft treffend de worsteling weer van iemand die christen is en lesbisch.
Het boek heeft drie verhaallijnen, die van Tink, van Elke en van Elvi, de hoofdpersoon van Tinks boek. Tink leer je niet echt kennen omdat er voornamelijk van haar geschreven wordt dat ze journaliste is, lesbisch en door haar moeder uit huis is gezet nadat ze met haar vriendin bij haar moeder kwam. Elkes gevoelens worden realistisch beschreven. Het begrip van haar moeder als ze eindelijk uit de kast komt, is mooi beschreven. Ik vind het onrealistisch dat Tink als nieuw kerklid al heel snel als jeugleidster wordt gevraagd. In de werkelijkheid moet je daarvoor toch langer christen zijn en bekend zijn in de kerk waar je bij hoort. De verhaallijn van Elke wordt mooi afgesloten, die van Tink vind ik niet af.
Geef een reactie