Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12037

Stop die bus!

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Binsbergen, Liesbeth van

Christelijk kinderboek

Aritha Vermeulen

24-04-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Liesbeth van Binsbergen heeft een nieuw boekje geschreven. Stop die bus! Het is een fantasieverhaal over Ties, die met de bus naar zijn oom wil. Bovenop een heuvel staat de bus echter stil omdat de chauffeur hoge nood heeft. Hij springt uit de bus en rent weg terwijl zijn stropdas heen en weer flapt. 'Let jij op de bus?' vraagt hij aan Ties. Dit is het begin van een spannend avontuur want Ties neemt zijn taak heel serieus. Eén voor één laat hij de reizigers binnen die mee willen rijden: Sjors met zijn duif, Tante Tuit, Dick en Bikkel. Onverwachts gebeurt er iets spectaculairs: de bus rijdt! Eerst heel zacht, maar dan harder en harder - zomaar de heuvel af. Hoe zal dit avontuur aflopen?

Ik vond het leuk om kennis te maken met de verschillende mensen, die de bus in stapten. Het avontuur van Ties prikkelt de fantasie van groot en klein want het zal je maar gebeuren dat de chauffeur hoge nood krijgt en de bus bovenop een heuvel stil zet. Gelukkig is Ties een dapper jongetje!

Dit boekje heeft een vrolijke cover en is geschikt voor kinderen met een leesniveau van eind groep drie. Kinderen die ouder zijn, maar moeite hebben met lezen, zullen dit een stoer boek vinden (mijn zoon van 8 is dyslectisch en genoot ervan). Spanning en humor wisselen elkaar op een leuke manier af. Er is gekozen voor een duidelijk lettertype en de illustraties van Marijke ten Cate brengen een lach op je gezicht.

Ik beveel dit boekje warm aan. Laat kinderen samen met Ties een spannend avontuur beleven!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.