Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20090

Stille strijd in Ethiopie

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kraker, Japke de

Christelijke roman

Saskia Schouten

11-08-2020

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Mesereth is een jongen uit de Amharastam. Hij komt uit een boerenfamilie. Als hij twaalf jaar is geworden, neemt zijn vader het besluit dat Meserith diaken moet worden in de Ethiopisch-orthodoxe kerk. Behalve tot de Drie-eenheid, bidden ze tot Maria, engelen en heiligen. Mesereth komt tot de overtuiging dat het niet nodig is om tot Maria, engelen en heiligen te bidden.

Als hij achttien is, gaat Mesereth sociologie studeren aan de universiteit. Hij is verliefd op Sofia en vraagt of ze op hem wil wachten. Op de universiteit raakt hij bevriend met de moslim Ibrahim. Ze discussiëren over allerlei onderwerpen. Ibrahim praat veel over politiek en over de misstanden in Ethiopië. Mesereth krijgt de kans om te promoveren op de universiteit in Canada. Sofia vindt het niet leuk dat ze nog langer op hem moet wachten…

In deze roman wordt door dialogen veel uitgelegd over de situatie in Ethiopië. Het evangelie komt – zoals in alle romans van deze auteur – duidelijk naar voren. Jammer dat er veel taalfouten inzitten.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.