Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202250

Sneeuwblind

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ragnar Jónasson

Misdaadroman

Saskia Schouten

14-06-2021

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Ari Thór Arason is na een afgebroken studie theologie politieagent geworden. Hij kan werk krijgen in Siglufjördur, een klein plaatsje in het noorden van IJsland. Dat betekent dat hij uit Reykjavik moet vertrekken. Zijn vriendin met wie hij samenwoont, wil niet mee.

In Siglufjördur kent iedereen elkaar en elk nieuwtje wordt doorverteld. Zo weet iedereen al snel dat Ari theologie heeft gestudeerd dus hij wordt dominee of priester genoemd.

In het theater valt een beroemd schrijver van de trap met de dood als gevolg. Ari’s baas Tómas gaat uit van een ongeluk maar Ari is daar nog niet zo zeker van. Hij vermoedt dat iemand de schrijver van de trap heeft geduwd maar daar wil Tómas niets van weten. Ari wil het zelf onderzoeken en komt er uiteindelijk achter hoe de zaak in elkaar steekt. En dan is er nog de vraag of deze moord/ongeluk verband houdt met de bewusteloze vrouw die halfnaakt in de sneeuw is gevonden met steekwonden.

Dit is een boeiende detective maar niet zo spannend dat ik het boek niet weg kon leggen. Wel heel interessant vind ik het dat het boek zich in IJsland afspeelt. Jammer dat er veel in wordt gevloekt. Omdat Ari dominee of priester wordt genoemd, komt er de term voorbij dat de dominee de mis opdraagt en dat hij parochianen heeft. Hier wordt dus protestant en katholiek door elkaar gehaald. Of dat een fout is van de auteur of van de vertaler, is uiteraard niet bekend.

Er wordt een vrouw van zesenzestig jaar vermoord en vervolgens gaat het steeds over ‘een oude vrouw’. Bij die term denk ik aan een zeventigplusser.

Helaas wordt er nogal veel gevloekt.

Heel jammer vind ik het dat de dader ontkomt en dus zijn straf ontloopt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.