Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10042

Snaren

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Rijff, Astrid

Roman

Saskia Schouten

10-09-2010

3 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Ole Vallerooy is dirigent en is leraar op een conservatorium. Daar ontmoet hij Sarah en hij valt meteen als een blok voor haar. De verliefdheid blijkt wederzijds te zijn en tijdens een repetitieweek komt hetgeen ze voor elkaar voelen tot uiting ze ze belanden bij elkaar in bed. Dit is begin van een onstuimige relatie. Ze beseffen dat ze niet zonder elkaar kunnen, ondanks het feit dat Ole jaren ouder is en samenwoont met Hannelore.

Hij begint een dubbelleven te leiden. Na jaren maakt Sarah een eind aan hun verhouding. Ze vertrekt naar Brussel met een andere man. Deze relatie houdt geen stand en ze keert terug naar Nederland. Ze komt weer in contact met Ole, die intussen een kind heeft gekregen. Hij speelt met de gedachte om bij Hannelore weg te gaan, maar blijft toch bij haar.

Dit boek is vanuit twee perspectieven geschreven in de ik-vorm. Beurtelings leeft de lezer mee met Sarah en Ole. Door deze perspectiefwisseling, valt de auteur soms in herhaling omdat dezelfde belevenis zowel door Ole als door Sarah wordt verteld. Dat maakt het boek enigszins langdradig. Het boek bevat hier en daar wat taalfouten. De seksscènes worden uitgebreid beschreven, echter zonder grof taalgebruik. Het meest storende in dit boek is dat er ontzettend veel gevloekt wordt, zowel in de dialogen als in het denken van de hoofdpersonen. Dit doet enorm afbreuk aan het in goede stijl geschreven boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.