Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19070

Slank en energiek met grip op koolhydraten

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lemmers, Yvonne

Kookboek

Frea Kroese

25-06-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Grip op koolhydraten is geen koolhydraat arm dieet, maar een beperking van het aantal koolhydraatrijke eetmomenten. Koolhydraatbeperkt dus. Je mag nog steeds fruit, aardappelen, brood en rijst eten, maar wel minder. Dat is een van de opvallende conclusies die Yvonne Lemmers poneert in haar nieuwste boek Slank en Energiek. Het draait in het lichaam allemaal om vetverbranding en als het lichaam niet aan vetverbranding toekomt, wordt het eerder vastgehouden of zelfs opgeslagen. Vetverbranding kan pas plaatsvinden als de koolhydraten verwerkt zijn. Aangezien de westerse eetcultuur zowel in de maaltijden als de tussendoortjes veel te veel koolhydraten bevat, vindt er in ons lichaam nauwelijks vetverbranding plaats en zijn er te veel pieken in de suikerspiegel. Dit heeft overgewicht en suikerziekte tot gevolg.

Dat is niet nodig. We kunnen ons dieet zo kiezen, dat ons lichaam beter gaat functioneren. Daarvoor is nodig dat we ‘ja’ zeggen tegen een goed gevoel en energie. Dat betekent in het begin omschakelen naar een andere leefstijl, anders eten, meer bewegen. Dat goede gevoel kan bijvoorbeeld ook gecreëerd worden door water uit een wijnglas te drinken, je kunt gewoon meedoen met de feestelijkheden!

In het boek staan tips voor buffetten en de barbecue. Mooie recepten voor ontbijt en lunch. Je kunt er tien goedee recepten vinden voor het koolhydratenuur. Ook is er een groot aantal Mim-recepten opgenomen (Muffin in Mok), eindeloze variatie is mogelijk.

Er is veel zorg besteed aan de fotografie en al zou je niet aan GoK doen, voor ieder mens zijn de recepten heerlijk en gezond. De oma Lemmers-dressing is goed toe te passen bij allerhande salades en ook leuk natuurlijk dat Yvonne meeneemt waar haar vorige generaties al goed in waren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.