Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16115

Simply single

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jong, Anja de

Christelijk themaboek

Frea Kroese

06-12-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Simply single is een columnachtige bundeling van gevoelens en ervaringen tijdens het leven van een alleen gaande. Mooi compact en heerlijk open en oprecht. Goed voor getrouwde mensen om zich te kunnen verplaatsen in wat een alleengaande kan doormaken. Natuurlijk maakt het niet uit of je wel of niet getrouwd bent, maar de positie die je in het leven in verbinding met andere mensen hebt, kan wel uitmaken in wat je meemaakt en beleeft. Ieder mens kent pijn en moeite, vreugde en extase.

Voor de alleengaande brengt het op zichzelf zijn wel situaties met zich mee die pijn kunnen veroorzaken. Anja benadrukt vaak dat ze niet zielig is, maar geeft daarbij tegelijk aan dat haar positie op sommige momenten wel pijn en verdriet met zich meebrengt. Een getrouwde man of vrouw hoeft niet te benadrukken dat hij of zij niet zielig is, iedereen gaat er zomaar van uit dat je in die positie gelukkig bent, wat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn.

Ik vind het boekje van Anja open en eerlijk. Ja, natuurlijk weet ik het wel, maar ik besef niet hoe het werkelijk is om het leven alleen door te gaan. Dat besef ik echt niet, totdat ik dit boek lees en ik met mijn neus op de feiten word gedrukt. Ben je alleengaand? Dan zul je veel van Anja’s ervaringen herkennen. Of we nu getrouwd of alleengaand zijn, we hebben mensen om ons heen nodig, die ons hun liefde en aandacht, tijd en vriendschap willen geven. Zonder die vriendschap kan geen enkel mens. En de alleengaande zeer zeker niet. Ik geef dit boek 4 sterren om de rustige openheid en de schoonheid die daarin ligt.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.