Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13074

13074

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Christelijke roman

Elsbeth de Jager

11-10-2013

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Rhodante is een jonge vrouw die op haar werk in een boekhandel de schrijver Halewijn leert kennen. Ze hebben meteen een klik en zetten, met enige hindernissen van de techniek, hun kennismaking voort via mobiel en computer.

Rhodante gaat in het recreatieteam van een camping werken en ontmoet daar tot haar grote verrassing en vreugde Halewijn opnieuw. Ze vinden elkaar helemaal. Dit leidt tot jaloezie van haar vriendin Verana, die ondanks herhaalde pogingen van Rhodante hun vriendschap verbreekt.

Rhodante en Halewijn groeien snel naar elkaar toe. In het verhaal komt dit natuurlijk over. Deze intimiteit zorgt echter voor grote problemen, niet alleen bij Rhodante en Halewijn, maar ook in hun relatie tot zijn ouders. Daartegen steekt Rhodantes moeder, net tot geloof gekomen, heel positief af.

De schrijfster weet beide hoofdfiguren, Rhodante en Halewijn, zo te beschrijven dat ze helemaal voor de lezer gaan leven. Het enige wat mij af en toe wat afleidde van dit prachtige verhaal was de ongewone keuze van namen.

Verder vind ik het boek een enorme aanrader en hoop ik op een vervolg!

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 2 Reacties op: Schrijversliefde

  • Petra Hekkelman schrijft:

    Ik heb het boek Schrijversliefde van Saskia Schouten met veel interesse gelezen. Zelf ben ik niet gelovig, maar ik heb met belangstelling gelezen hoe Saskia daarover schrijft en haar hoofdpersonen met het geloof laat omgaan. Ik heb het niet als vervelend ervaren dat er veel over het geloof werd gesproken. Heel af en toe vond ik de gebeden wat lang, maar dat is persoonlijk.

    Wat ik heel grappig vond is dat de mannelijke hoofdpersoon als auteur de Nederlandse taal maar matig meester is. Maar met heel veel hulp kom je er ook. Erg leuk.  • Annet Knoll schrijft:

    Een liefdevol en warm verhaal over de groeiende liefde van Rhodante en Halewijn. Het boek leest vlot weg. Een beetje moeilijke ongewone namen maar dat terzijde. Het verhaal zit goed in elkaar. Hindernissen die in ieders leven kunnen voorkomen worden goed beschreven. Wat mij betreft komt er een vervolg op Schrijversliefde, ik wil Rhodante en Halewijn wel volgen op hun levensweg.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.