Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17054

Schatten uit Gods Woord 2

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lammers, Ronald

Bijbelstudie

Cora van Dijk

18-05-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De ondertitel van dit boek is ‘Wandelen met een verborgen God’.

Ja, het lijkt erop dat God ver weg is. Hij is voor ons verborgen in de hemel, waar wij niet kunnen zijn. Toch laat Lammers in dit boek zien dat God wel degelijk dicht bij je is. Op onze levensweg worden we door Hem zelf meegenomen. Hij brengt ons thuis. We mogen ontdekken dat deze aarde niet ons werkelijke thuis is, maar dat we heimwee kunnen hebben naar de plaats waar God ons naartoe wil leiden.

Er staan prachtige schatten in Gods Woord die ons die weg wijzen. In dit boek vinden we hoofdstukken die ons het plan van de Vader uitleggen. Het woord ‘wandelen’ wordt veel gebruikt, zoals een hoofdstuk met de titel ‘Wandelen onder Gods bescherming.’ Soms twijfelen we hieraan, maar zelfs als God ver weg lijkt, mogen we Zijn bescherming, Zijn nabijheid ervaren. Een ander hoofdstuk heet ‘Wandelen in zekerheid.’ Er zijn nog zo veel christenen die twijfelen aan de zekerheid. Toch wordt in de Bijbel regelmatig gesproken over het feit dat we zeker mogen zijn als we tot geloof zijn gekomen. Zeker van ons behoud, zeker van de vergeving van onze zonden, zeker van het feit dat we na ons sterven of bij de opname voor altijd met Christus mogen zijn, zeker weten dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde komt.

Zo staat dit boek vol met zeer bemoedigende ‘wandelingen in geloof.’ Het is de moeite waard om te lezen, maar ook om te gebruiken. Ik heb al diverse hoofdstukken gebruikt als basis voor meditaties die ik moest houden. Echt een fijn boek, waarin je mag zoeken naar ‘de dingen die boven zijn’ zoals de Bijbel ons dat zegt.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.