Rode Dageraad is het middelste boek van een thriller trilogie. Cass Rodino is een van de hoofdpersonen. Ze is decorontwerper op Broadway. Ze wordt een van de tandwielen in het verijdelen van een wereldwijd complot, omdat ze voor haar ongeruste moeder de gangen van haar stiefvader nagaat. Gelukkig is haar verliefde buurman steeds aan haar zijde. Evgeny Koslov is een van de andere hoofdpersonen. Hij is er op uit om de Architect van het complot te elimineren. De ex-spion is goed in zijn werk, maar hij kan niet voorkomen dat hij zowel Cass als haar vriend en een beroemde pianiste op sleeptouw moet nemen. Op de pianiste is een waarschuwingsaanslag gepleegd. Haar leven is vanaf dat moment in gevaar en Evgeny doet er alles aan om te voorkomen dat zij omkomt.
De tot nieuwsgierigheid geprikkelde en tegelijkertijd bezorgde Cass onderzoekt de dossiers van haar stiefvader en ontdekt vreemde dingen. In die zoektocht wordt Cass geconfronteerd met haar eigenwaarde en haar vermogen tot vergeven.
Langzaam ontrolt zich een terreurnetwerk in het boek en komt de lezer steeds meer te weten. In het boek wordt voortdurend van perspectief gewisseld, zodat de lezer zich een beeld kan vormen van de omvang van het complot en hoe mensen daarbij zijn betrokken. De schrijfster vergeet niet aan het eind de losse einden ook nog vast te breien en te vertellen hoe het een paar terroristen is vergaan.
Vreemd is wel, dat het boek eindigt met het verhaal van Liesl, de beroemde pianiste. En niet met Cass Rodino. Hoewel ook haar verhaal goed wordt afgerond.
Ik had moeite met het verhaal, mede omdat ik het eerste deel niet had gelezen, denk ik. Je komt meer van Cass te weten door wat ze vertelt aan iemand anders. Zo maak je kennis met de ontwikkelingen in haar levensverhaal, waarvan het belangrijkste is dat ze God weer leert vertrouwen.
Geef een reactie