Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13053

Rechercheur Van Driel en het mysterie van de abdij

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ouden, Roelof den

Jeugdboek

Saskia Schouten

26-7-2013

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Rechercheur van Driel werkt op een particulier recherchebureau in Dordrecht. Op een dag komt er een telefoontje: er is iets aan de hand in de abdij van Mechelen. Eerst wordt er aan België gedacht maar het blijkt Mechelen in Limburg te zijn. Samen met collega Wilfred gaat Van Driel eropaf.

Er zijn vreemde dingen gaande in de abdij; een kapot raam en een haak aan een touw die vanuit de klokkentoren naar beneden gekomen is. Van Driel heeft al snel in de gaten dat deze zaken met elkaar verband houden. Het blijkt dat monnik Arend moeilijkheden gehad heeft in het verleden en toen het klooster is ingegaan. Er wordt gedacht aan een wraakactie. Als Wilfred en Van Driel erachter komen dat dat niet het geval is, vallen hen meer dingen op. Er moet een monnik zijn die medeplichtig is...

Een mooi boek waarin het geloof duidelijk in naar voren komt. Van Driel heeft met verschillende mensen gesprekken over het geloof maar niet op een opdringerige manier. Je wilt natuurlijk weten hoe het afloopt, wie de daders zijn, maar het is niet superspannend. Ik kon het boek makkelijk wegleggen. Het is geschikt voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.