Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14141

14141

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Rossner, Rena

Bijbels kookboek

Saskia Schouten

19-11-2014

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit schitterende vormgegeven boek is veel meer dan zomaar een kookboek. De recepten zijn ontleend aan de eerste vijf boeken van de Bijbel. Bij elk recept staat een Bijbeltekst en een korte uitleg daarover.

Bijvoorbeeld: De kracht van de boekrol, Deut. 3:9. Het hoofdstuk bevat een uitleg over de manier waarop de Thora (5 boeken van Mozes) tot stand is gekomen. Het recept dat erbij staat is ‘rolcake met aarbeienvulling’. Naast een mooie, duidelijke foto staat de beschrijving van het recept. Daarnaast staat een kopje: Alternatieven. Hier wordt een andere (makkelijker) toepassing van het recept gegeven. Daaronder staan vragen om over door te praten. Dit is het geval bij elk recept.

Achter in het boek staat een verklarende woordenlijst, een lijst met geraadpleegde bronnen, een lijst met Bijbelse figuren, Hebreeuwse woorden en plaatsen in de Bijbel. Het boek is uit het Engels vertaald en dat is te merken aan een stukje bij het recept: ‘Kugel van melk en honing’. De vragen bij dit recept zijn in het Engels, waarschijnlijk is dat stukje niet meegenomen in de vertaling. Het boek heeft een stevige omslag en ziet er goed uit; heel geschikt om cadeau te geven.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Een reactie op: Proef en geniet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.