Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Vorige week had ik een hele week vakantie. Maar geen tijd om te luieren! Met over acht weken een verhuizing in de planning ligt er werk genoeg voor een hele maand.

De zolder staat als eerste op het programma. Op maandagmorgen vroeg staat Knelis op de stoep om te assisteren. Geweldig, zo’n vader die je altijd kunt bellen als er iets te doen is. Gewapend met stoffer, blik en stofzuiger trekken we het luik open en schuiven we de vlizotrap omlaag. Brr, de stofwolken stuiven ons om de oren. Er staat bijna niets op die zolder en dus was daar al jarenlang niet schoongemaakt. Net als Knelis wil beginnen met stofferen, valt mijn oog op de wandhoge kast vol boeken, net achter het luik. Ik zie al dat stof al neerdwarrelen op die kostbare boekenschat. “STOP!” roep ik. “Eerst moeten die boeken weg!”

En daar komt mijn tweede assistent om de hoek kijken: al wekenlang had mijn moeder bananendozen gespaard, want ik zou er volgens haar straks heel veel nodig hebben. Dus, hup, in de Twingo, bananendozen ophalen. Achttien dozen, drie keer rijden, rode hoofden en wat zweet, maar het is gelukt: alles staat keurig afgedekt met een kleed bij paps en mams op zolder. Over een half jaar – als de verbouwing achter de rug is – mogen ze weer naar huis, het nieuwe huis dan welteverstaan.

verhuisboekNa al dat gesjouw moest natuurlijk alsnog de zolder geraagd en gezogen worden en enigszins buiten adem zit ik bij te komen met een witte boterham met kaas. Pfffff … nu even een boek erbij …. Ik word op mijn wenken bediend als er een bestelautootje stopt en de deurbel gaat. Jippie: een nieuw boek! Nou ja, nieuw, deze keer een tweedehands besteld. ‘Door mijn schuld’ van Désanne van Brederode. Dat gaan we volgende maand bespreken in de leeskring. Ik heb nog maar enkele bladzijden gelezen, maar het boeit gelijk. “Wat is hier allemaal gebeurd”, vroeg ik me gelijk af. Het weekend staat inmiddels voor de deur, ik ga beslist wat uurtjes leesplezier reserveren.

Oh ja … inmiddels staan er alweer meer dan twintig nieuwe bananendozen klaar in de garage. Volgende week maar eens aan de kelder beginnen .

Ina Velthuizen
1 november 2016

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.