Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202384

Paarse wolken zwarte zon

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ina van der Beek

roman

Saskia Schouten

23-05-2022

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Jannes dochter Marthe is geboren met een verstandelijke beperking. Op haar werk leert ze Erik kennen die hersenschade heeft opgelopen bij een motorongeluk. Ze worden verliefd en krijgen een relatie. Janne heeft haar keer op keer gewaarschuwd dat Marthe niet met Erik naar bed mag gaan. Marthe verzekert haar dat ze dat niet zal doen. Dan blijkt dat ze zwanger is. Janne is helemaal van slag maar Marthe verzekert haar dat ze niet met Erik in bed heeft gelegen. Ze vertelt haar moeder dat het fijn was om met Erik op de bank te knuffelen.

Ze trouwen en Marthe trekt bij Erik in die al een huis heeft. Als baby Janneke geboren wordt, blijkt dat Erik niet tegen haar gehuil kan. Als het hem te veel wordt, trekt Marthe een tijdje bij haar moeder in maar het helpt niet. Erik gaat er uiteindelijk vandoor en Marthe blijft achter met Janneke.

Ondanks dat ze begeleiding krijgt, gaat het niet helemaal goed.

Als Janneke naar school gaat, komt ze er langzamerhand achter dat het er bij haar thuis anders aan toegaat dan bij andere kinderen. Ze komt emotioneel veel tekort en dat uit zich in allerlei dingen. Ze krijgt een relatie met Luuk maar dat gaat moeizaam. Ze besluit een eind te maken aan de relatie.

In deze aangrijpende roman krijgt de lezer een goed beeld van iemand met een beperking.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.