Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18089

Op eg naar de grote morgen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Diverse auteurs

Christelijk dagboek

Thea Zoeteman

18-07-2018

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Op weg naar de grote morgen is een Bijbels dagboek. Na een woord vooraf, waarin uitleg wordt gegeven over de inhoud van het boek, zijn er voor iedere dag van het jaar leerzame en inspirerende stukjes te lezen. Bovenaan iedere bladzijde staat een inleidend tekstgedeelte uit de Bijbel en een gedeelte uit de Catechismus. Onderaan de bladzijde staat onder ieder stukje een vraag waarin de lezer tot nadenken wordt gezet.

Het dagboek staat in het teken van de toekomst, maar dan in Bijbels perspectief. De toekomstverwachting van het Oude Testament, in de Evangeliën, in Handelingen, in de brieven van Paulus, in de algemene brieven, in Openbaring, in de belijdenisgeschriften, in heiliging, in getuigen en in gebed.

Er zijn onder de gereformeerde gezindte veel vragen over het leven na dit leven, over de tekenen der tijden, de jongste dag en het eeuwige leven in de hemel en op de nieuwe aarde. Op veel van deze vragen wordt op een positieve en hoopvolle manier in dit boek antwoord gegeven. Er zal ongetwijfeld met dit boek in een behoefte worden gezien.

Aan dit dagboek schreven mee: Ds. M. van Campen (PKN), Prof. dr. J.
Hoek (PKN), Prof. dr. M.J. Kater (CGK), Ds. R. van Kooten (HHK), Prof.
dr. M.J. Paul (PKN) en Ds. C.G. Vreugdenhil (G.G.)

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.