Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202459

Onmisbaar

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mirjam Kooijman

Young Adult roman

Saskia Schouten

11-01-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Na het overlijden van haar moeder zorgt Jiska, als oudste dochter, met haar vader voor het gezin. Haar moeder is een paar weken na de geboorte van de jongste dochter, Debora, overleden. Debora heeft aan Jiska gevraagd of Jiska voor haar blijft zorgen tot ze groot is. Dit soort opmerkingen maakt pijnlijk duidelijk dat Jiska zich onmisbaar voelt.

Als ze Levi ontmoet klikt het direct tussen hen. Ze hebben goede, diepgaande gesprekken en voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. Hij woont echter een uur rijden bij Jiska vandaan, maar dat verhindert hem niet om haar regelmatig op te zoeken. Tevens hebben ze app- en telefonisch contact.

Als ze samen een dag naar het strand gaan, voelt Jiska dat Levi haar wil zeggen dat hij van haar houdt. Ze probeert de boot af te houden door telkens het gesprek op iets anders te brengen of een activiteit, zoals zwemmen, voor te stellen. Het kan immers niet? Ze kan geen relatie aangaan want ze moet voor Debora zorgen.

Levi ervaart dat Jiska een muur om zich heen bouwt en begrijpt niet waarom. Uiteindelijk strandt het contact en beiden hebben er vreselijk veel moeite mee.

Een boeiende vlotlezende YA-roman. De gevoelens van Jiska en Levi worden op een invoelende manier beschreven. Bij sommige passages kon ik mijn ogen niet droog houden. Er zit veel diepgang in het verhaal. De personen brengen hun problemen bij God en verwachten het van Hem.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.