Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12076

Ongepland

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Johnson, Abby

Levensverhaal

Cora van Dijk

02-08-2012

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Abby is jong en naïef wanneer ze als vrijwilligster gaat werken voor Planned Parenthood, een organisatie die haar heeft uitgelegd dat ze vrouwen willen helpen die zwanger zijn. Omdat er ook abortussen worden uitgevoerd, heeft ze moeite dit met haar ouders en vrienden te delen. Toch werpt ze zich volledig op het werk en krijgt zelfs een betaalde baan na verloop van tijd.

Abby heeft het gevoel dat ze daadwerkelijk vrouwen helpt en dat op deze manier zelfs het aantal abortussen zal dalen. Hoewel ze zich soms wel ongemakkelijk voelt, accepteert ze de baan als directeur van de kliniek. Dan komt op een dag het verzoek van het bestuur om meer abortussen uit te gaan voeren, omdat er geldgebrek dreigt. Dit zet de wereld van Abby behoorlijk op z'n kop. Is deze baan wel zo vol mensenliefde? Helpt ze hier wel echt de vrouwen mee? En hoe zit het met de kinderen? Uiteindelijk gaan de ogen van Abby open, wanneer ze in de kliniek assisteert bij een abortus met echo. Deze echo verandert haar leven......

Ongepland is een aangrijpend persoonlijk verhaal van de auteur. Heel sterk wordt beschreven hoe ze zich laat verleiden (misleiden) en zelfs met veel fanatisme zich stort in het werk voor de kliniek. Ik heb veel passages in het boek gelezen met een knoop in mijn maag, maar ik kon het toch niet wegleggen. Dit boek geeft een unieke blik op de vragen rond abortus die veel mensen hebben. Het kan helpen om de waarheid onder ogen te gaan zien. Bijzonder zijn ook de ontwikkelingen in de anti abortusbeweging die ze beschrijft en de manier waarop haar visie op de Pro Life beweging wijzigt.

Een boek voor elk mens; christen en niet-christen. Alleen al voor je algemene ontwikkeling zou je dit boek moeten lezen, het geeft heel veel informatie. En het kan je leven en je visie op het leven veranderen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.