Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18145

Nummer 49

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dekker, Ted

Spannende fantasyroman

Sjoerd Veenman

30-11-2018

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Ted Dekker is de intelligente en originele auteur van zowel misdaadverhalen, historische romans als fantasyromans, terwijl hij deze genres in veel van zijn boeken combineert. Vaak met verrassende effecten. ‘Nummer 49’ zit in de fantasyhoek en doet denken aan zijn bekende Cirkelserie. Die bestaat uit gekleurde titels als ‘zwart’, ‘groen’ en ‘wit’. Hierin heeft hij een wereld geschapen die in dit nieuwe boek terugkomt.

Hij doet dat knap en fantasierijk, maar als je – zoals ik – opnieuw zo’n wereld binnenstapt, is die niet meer nieuw. Nummer 49 lijkt me eerlijk gezegd net een beetje te veel op de Cirkelboeken. Die serie begint met iemand die vanuit de bestaande werkelijkheid in een fictieve wereld terechtkomt, en in dit boek is dat eveneens het geval.

De hoofdpersoon uit de Cirkelserie moet zowel de nieuwe als oude wereld redden, en precies diezelfde opdracht krijgt Rachelle, een jonge blinde vrouw die opgroeit in een beschermde omgeving. Zij blijkt ‘nummer 49’ te zijn, de negenenveertigste in een rij van mystici van wie de geboorte lang geleden is voorspeld. (49 is zeven maal zeven, zoals je vast al was opgevallen, en dat is natuurlijk niet toevallig.) Aan haar de taak om in een zoektocht naar de ‘vijf zegels van de waarheid’ wereldreddend bezig te zijn.

De boeken van Ted Dekker zijn spannend, slim en zitten vol Bijbelse symboliek en dat alles boeit me, maar zoals ik al schreef: de originaliteit viel me dit keer een beetje tegen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.