Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20094

Niksen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mecking, Olga

Themaboek tijdsbesteding

Saskia Schouten

27-08-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit is een prettig leesbaar boek over een interessant onderwerp. De auteur geeft aan hoe belangrijk het is om regelmatig te niksen. Ons lichaam heeft het nodig, het is geen luxe maar noodzaak. Onze hersenen kunnen hun werk beter doen als er regelmatig genikst wordt. Na een pauze waarin we niks doen, zijn we helderder in ons hoofd, beter uitgerust en beter in staat om de dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.

In plaats van een todo-lijstje is een niet-doen-lijstje een optie. Heeft deze klus een positief effect op je welzijn? Doe het dan. Is het noodzakelijk? Doe het.
Is dit mijn taak of zou iemand anders het kunnen doen? Leer nee zeggen tegen dingen die je niet vooruit helpen. De tijd die daardoor vrijkomt, kun je gebruiken om te niksen. Niksen bevordert je geestelijke en fysieke gezondheid.

Elk hoofdstuk wordt aan het eind samengevat en eindigt met drie vragen waar je mee aan de slag kunt. De Poolse auteur wijdt een hoofdstuk aan dingen die haar opvallen in Nederland. Nederlanders zijn gelukkig maar niet overdreven of uitzonderlijk. Hun geluk is meer ingetogen, rustiger. Ze zijn tevreden omdat ze genoeg vrije tijd hebben, zich gewaardeerd voelen als lid van een gemeenschap. Ze weten dat ze op anderen terug kunnen vallen als er iets ergs gebeurt. Een bijzonder interessant boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.