Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09020

Nieuwe lente

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Chapman, Gary en Palmer, Catherine

Christelijke roman

Saskia Schouten

01-05-2009

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het huwelijk van Brenda en Steve Hansen zit in een winterperiode. De kinderen zijn het huis uit en Brenda mist hen ontzettend. Steve is makelaar en de zaken gaan zo goed dat hij nauwelijks oog heeft voor Brenda en ook bijna niet meer thuis komt eten. Op een dag komt er een zwerver aan de deur, Cody genaamd. Het is een nogal kinderlijke man van 21 jaar. Brenda voorziet hem van eten en hij mag slapen in het souterrain. Dit vertrek is Brenda aan het opknappen. Ze heeft stoelen geverfd en kussenhoezen genaaid. Dit wordt echter niet opgemerkt door Steve.

Door een vervelend voorval verdwijnt Cody plotseling en blijft een hele tijd weg. Brenda huurt een klusjesman en met hem raakt ze goed bevriend. Als het bijna misgaat tussen hen, komt Cody plotseling binnen...

Patsy Pringle heeft een kapsalon annex theesalon. Daar komen regelmatig dames bij elkaar om de laatste nieuwtjes uit te wisselen, naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen. Normaal gesproken is Brenda daar ook bij, maar het gaat steeds slechter tussen haar en Steve en ze verschijnt niet meer op het thee-uurtje. De dames besluiten haar te gaan helpen, maar de vraag is nog maar of het huwelijk weer op de rails gezet kan worden.

Een prettig leesbaar boek dat duidelijk beschrijft waardoor het mis kan gaan in een huwelijk. De moeite die Steve heeft om zijn vrouw te vergeven, wordt treffend weergegeven. Achter in het boek staan discussievragen. Ook de "liefdestalen" waar Gary Chapman verschillende boeken over heeft geschreven, komen aan bod.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.